Przepis na kanelsnurrer – norweskie bułeczki cynamonowe, znane również w Szwecji jako kanelbullar. Najlepsze drożdżowe cynamonki.
Butter chicken – maślany kurczak w jogurtowej marynacie z garam masala. Przepis na aromatyczne danie rodem z Dehli.
Pumpkin Spice Latte – kawa z dyniowym syropem jak z popularnej sieciówki. Przepis na korzenny syrop z dodatkiem dyni.
Przepis na śniadaniowy bowl z quinoa, warzywami, jajkiem sadzonym i sosem tahini. Idealny zdrowy pomysł na wartościowe śniadanie lub lunch.
Przepis na eklery pistacjowe z kremem namelaka. Ciasta z ciasta parzonego wypełnione aksamitnym pistacjowym kremem z białą czekoladą.
Tarta z kurkami, porem i parmezanem to idealna propozycja na jesień. Świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację.
Ten sernik czekoladowy z jeżynami to prawdziwa gratka dla wszystkich fanów czekolady. Idealny na osłodę ostatnich dni lata, czy pierwszych dni jesieni. Za sprawą pieczenia w kąpieli wodnej jest bardzo …
Przepis na morele zapiekane z gorgonzolą i migdałami. Pyszna przystawka z moreli oraz włoskiego sera pleśniowego.
Rolada biszkoptowa z mango – przepis na egzotyczny deser z mango w roli głównej. Proste i efektowne ciasto na każdą okazję.
Przepis na panini z grillowaną ośmiornicą i burratą, znane w Bari jako panino col polpo alla brace. Podane w pieczywie z węglem aktywnym.
Przepis na sernik agarowy z marakują. Wegetariański sernik na zimno bez żelatyny z dodatkiem agaru i galaretką z marakui.
Przepis na grillowane kalmary na purée z batatów z czarną soczewicą i oliwą szczypiorkową. Pomysł na grillowane kalmary w nowym wydaniu.
Przepis na egzotyczne ptysie z mango, marakują i liczi. Ptysie z kruszonką nadziane kremem z pulpą z mango, galaretką z liczi i marakują.
Lemon pie – tarta cytrynowa z bezą włoską. Przepis na amerykańskie ciasto w nowej odsłonie z kruchym ciastem z płatkami kukurydzianymi.
Flan de nata – przepis na hiszpański deser, przypominający waniliowy budyń z warstwą karmelu. Podany z bitą śmietaną.
Przepis na porra antequerana – andaluzyjski chłodnik z pomidorów, podobny do gazpacho podawany z jamón serrano, tuńczykiem i jajkiem.
Fideuà z krewetkami i kalmarami. Przepis na tradycyjne danie z Walencji, przygotowywane z makaronu fideos i owoców morza.
Przepis na paella valenciana z kurczakiem i zieloną fasolką. Tradycyjne hiszpańskie danie z ryżu aromatyzowanego szafranem.