Dania mączne

Odkryj bogactwo smaku i możliwości, które dają dania mączne! Przepisy z kategorii Dania mączne na stronie kobieceinspiracje.pl otworzą Ci drzwi do świata domowej piekarni i kuchni pełnej kreatywności. Poznaj tajniki tradycyjnej i nowoczesnej kuchni z naszymi inspirującymi przepisami.

Langosz - węgierski placek

Dania mączne - Langosz - węgierski placek

Knedle ze śliwkami - szybkie i smaczne

Dania mączne - Knedle ze śliwkami - szybkie i smaczne

Orkiszowe kluski leniwe z jagodami FIT - Be Fit Be Strong

Nie jestem ogromną fanką jagód, natomiast np. obok jagodzianek nie przejdę obojętnie. Z racji tego, że mój mężczyzna jagody bardzo lubi postanowiłam sprawić mu niespodziankę i przygotowałam jagodowe kluski leniwe. …

Chleb z ziarnami z naczynia żaroodpornego

Witam serdecznie dziś polecę wam przepis na przepyszny chlebek z ziarnami własnego wypieku, nie ma to jak swojskie pieczywo prawda? Nie każdemu wychodzi ale tak szczerze nie ma w tym …

Focaccia z ziemniakami i rozmarynem

Focaccia z ziemniakami i rozmarynem – przepis na włoskie pieczywo z dodatkiem pełnoziarnistej mąki orkiszowej.

Bułki Hamburgerowe

Przepis bardzo prosty na idealne, mięciutkie bułki do domowych hamburgerów. Wyszły naprawdę bardzo dobre, nawet na drugi dzień czy po odmrożeniu :)

Kupujesz gotowe kopytka? Ten jeden trik sprawi, że będą jeszcze lepsze!

Odkryj nowy sposób na kopytka – zamiast gotować, podsmaż je na patelni. Poznaj sekrety chrupiącej skórki i idealnego smaku.

Kluski z ziemniaków i kaszy manny jako dodatek do obiadu

Witam was serdecznie dziś biegnę do Państwa z kolejnym moim pomysłem gdzie sama byłam zaskoczona jego wykonaniem otóż zostały mi ziemniaki z poprzedniego obiadu a że żal wyrzucić więc ...........

Wytrawna tarta galette z dynią i czerwoną cebulą

Galette to rustykalna, francuska tarta o swobodnym, niedoskonałym kształcie, która idealnie pasuje do tej pory roku. Moja propozycja to galette z dynią, czerwoną cebulą i dodatkiem aromatycznych ziół. Wytrawna tarta …

Focaccia z gochujang

Focaccia z gochujang to przepis na tradycyjne włoskie pieczywo w niecodziennym wydaniu. Pikantna koreańska pasta daje jej niezłego kopa!

Sezonowy hit października! Pierogi, które zachwycają delikatnym ciastem i bogatym smakiem!

Październikowe pierogi ze śliwkami to doskonała propozycja na jesienny deser. Soczyste śliwki, delikatne ciasto i prosty przepis sprawią, że zachwycisz całą rodzinę.

Zapiekane gnocchi z ciągnącym serem i pomidorami – prosty przepis na szybki obiad!

Szybkie i pyszne zapiekane gnocchi z serem i pomidorami. Idealna kombinacja smaków, idealne na szybki obiad lub kolację. Przygotowanie zajmuje około 30 minut.

Usmaż ciasto drożdżowe i nałóż ulubione dodatki! Oto przepis na chrupiące langosze, które robią furorę!

Langosze to węgierskie placki drożdżowe, smażone na głębokim oleju, podawane z kwaśną śmietaną, tartym serem, czosnkiem i cebulą. Dowiedz się, jak je przygotować!

Tarta z kurkami, porem i parmezanem

Tarta z kurkami, porem i parmezanem to idealna propozycja na jesień. Świetnie sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację.

Kluseczki z kaszy manny w bulionie warzywnym - lekka alternatywa dla makaronu w zupie

Przepis na delikatne kluseczki z kaszy manny w bulionie warzywnym. Szybkie i proste przygotowanie, doskonała alternatywa dla makaronu. Sprawdź przepis!

Knedle chlebowe – tradycyjny czeskie przysmak! Są miękkie, delikatne i świetnie komponują się z sosami

Knedle chlebowe, znane jako czeskie knedliki, to tradycyjny dodatek w kuchni czeskiej, austriackiej i niemieckiej. Przygotowywane z czerstwego chleba, idealne do mięsnych dań i sosów.

Tyrolskie knedle ze szpinakiem! Tradycyjne danie z austriackiego Tyrol

Tyrolskie knedle ze szpinakiem to tradycyjne danie z kuchni austriackiej, pochodzące z regionu Tyrolu. Poznaj przepis na te aromatyczne kulki z czerstwego pieczywa, szpinaku, sera i ziół.

Pyzy ziemniaczane nadziewane kurkami i boczkiem! Smakują jak najlepszy obiad u babci!

Pyzy ziemniaczane nadziewane kurkami i boczkiem – pyszne i sycące danie na rodzinny obiad. Przepis na idealne połączenie ziemniaczanego ciasta i aromatycznego farszu.