Lato to czas, kiedy cukinia jest najsmaczniejsza. Dzięki temu możemy cieszyć się jej smakiem i wykorzystać ją na wiele sposobów. „Schiacciata di zucchine” to przekąska, która pozwala wydobyć to, co …
Dziś mam dla Was przepis na wytrawną tartę galette z warzywami. To rustykalne danie jest nie tylko łatwe do przygotowania, ale również pełne smaku i aromatu. Zapraszam do wspólnego gotowania! …
Kto ich nie kocha lub nie lubi? To przepyszne danie lecz najbardziej wtedy gdy przygotowane samodzielnie
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkową focaccie. Puszysta „focaccia molisana” z ziemniakami, pomidorami i cebulą, symbol włoskiego regionu Molise. Chrupiąca na zewnątrz, lekka i miękka w środku. Dodatek ziemniaków …
Aby przechowywać domowy chleb i zachować jego świeżość na dłużej, należy upewnić się, że chleb całkowicie ostygnie przed przechowywaniem, aby uniknąć skraplania się wilgoci wewnątrz opakowania, co może prowadzić do …
Tarta ze szparagami, boczkiem, pomidorkami i kozim serem. Przepis na pyszną sezonową tartę na kruchym cieście.
Gnocchi w śmietanowym sosie z porami i gorgonzolą to danie, które idealnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak i na specjalne okazje; sprawi, że poczujecie się jak w eleganckiej …
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na nasze ulubione placki z porem. Są one nie tylko proste w przygotowaniu, ale także niezwykle smaczne i aromatyczne. Idealne na obiad, kolację lub nawet …
Przepis na pierogi ze szpinakiem i serem feta. Zielone ciasto na pierogi ze szpinakiem nadziane smakowitym wegetariańskim farszem.
Sezon na szparagi trwa. Zapraszam po pyszny przepis na tartę ze szparagami i kurczakiem.W misce wymieszaj …
Składniki / 6 sztuk: – 250 g mąki pszennej+1/2 łyżeczki na rozczyn – 2 żółtka – 1/2 szklanki mleka – 80 g cukru + 1/2 łyżeczki na rozczyn – 50 …
SKŁADNIKI Tarta na francuskim cieście z porami opakowanie ciasta francuskiego (230-250 g) 350 g porów 100 g szynki parmeńskiej lub gotowanej 100 g szpinaku 3 jajka 200 ml śmietany 50 …
Lubicie naleśniczki? Już śpieszę dla was z przepisem który wymyśliłam na poczekaniu, naleśniki są po prostu boskie
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam tradycyjny przepis pochodzący z Piemontu, z prowincji Alessandria na „focaccia alessandrina”. Słodka focaccia z pyszną chrupiącą i skarmelizowana skórką, której nie można się oprzeć. Spożywana zazwyczaj …
Pizza z patelni bez potrzeby wyrastania ciasta jest świetną alternatywą dla tradycyjnej pizzy, gdy macie ochotę na coś szybkiego i pysznego. Wystarczy przygotować elastyczne ciasto z mąki, wody i oliwy, …
Przepis na francuskie bagietki z chrupiącą skórką zrobione w domu
Odkryj, jak urozmaicić smak tradycyjnych polskich klusek leniwych za pomocą sera szafir. Dowiedz się więcej o tym unikalnym serze pleśniowym i jego zastosowaniu w kuchni.
Przepis na proziaki, czyli proste bułeczki na sodzie