Duszona marchewka wcale nie musi być nudna, gdy podamy ją np. w sosie słodko-kwaśnym. Dzięki cebulce dymce i rodzynkom sos nadaje marchewce niepowtarzalnego smaku i aromatu. Tak przygotowana marchewka będzie …
Szaszłyki warzywne to świetna propozycja dla wegetarian, którzy również chcą zjeść pysznie na Majówce czy podczas wakacyjnego grillowania. Robi się je naprawdę błyskawicznie! Wystarczy pokroić ulubione warzywa i nadziać je …
Przedstawiam Wam przepis na pasztet z wątróbki z żurawiną! Ten domowy pasztet świetnie sprawdzi się jako smarowidło do kanapek. Pasztet przygotujesz w kilka chwil. JAK ZROBIĆ DOMOWY PASZTET Z ŻURAWINĄ? …
Pomysł na pyszny ,zdrowy i lekki obiad, lunch lub przekąskę. Sałatka z kolorowych i mocno chrupiących warzyw z grillowanym kurczakiem, jogurtowym sosem i to wszystko zawinięte w placku tortilli.....mniam idealny …
Focaccia „Schiacciata toscana” nazywana jest również jako „Ciaccia” lub „Schiaccia” to typowe danie dla kuchni toskańskiej. Chrupiąca przy brzegach i spodzie, delikatna i miękka w środku. W Toskanii schiacciata podawana …
Ryż po meksykańsku to bardzo proste i szybkie do zrobienia danie. Przepis można wykorzystać również jako jeden z głównych składników do burrito, czy też do fajitas. - gotowe w 30 …
Camembert z grilla w orzechowej panierce jest naprawdę obłędny! Do tego obowiązkowo konfitura – żurawina do mięs. Duet idealny, któremu ciężko się oprzeć. Możesz go przygotować na grillu lub w …
Ziemniaki z grilla to fantastyczny dodatek do kiełbasek czy szaszłyków. Wychodzą bardzo smaczne i aromatyczne. Jak dla mnie to świetna alternatywa dla pieczywa podawanego do grilla.
Szparagi z grilla to jedna z najprostszych przekąsek jakie tylko mogą być. W skrócie to wystarczy owinąć szparagi boczkiem i lekko posmarować oliwą za pomocą pędzelka. No bułka z masłem! …
Faszerowana biała kiełbasa Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu. 20 minut czas przygotowania 10 porcji Składniki: …
Czy wiesz, że przygotowanie domowego majonezu to nie jest nic trudnego?
Coś pysznego, na ciepło i na zimno. Można zrobić je z dowolnym farszem i cieszyć się ich smakiem. Idealne na piknik, drugie śniadanie do pracy czy szkoły, albo na imprezę. …
Włoski sos cebulowo-pomidorowy „Friggione” to tradycyjna specjalność pochodząca z Bolonii. Bazą sosu jest marynowana cebula w soli i cukrze oraz pomidory. Tylko kilka składników, aby otrzymać sos, którym można cieszyć …
Brukselka po bretońsku Doskonała, pyszna przekąska lub kolacja. Aromatyczne dodatki podkreślają jej wyjątkowy smak i sprawiają, że na jednej porcji nie kończysz. Spróbuj i przekonaj się. 7 porcji 30 minut …
Szukacie pysznych i prostych przepisów, które sprawdzą się na spotkaniach z rodziną, przyjaciółmi, a nawet na grillu. Dziś mam dla Was jeden z nich. HIT każdej naszej imprezy i wspólnego …
Ciasto drożdżowe z dodatkami na wytrawnie, bez względu na kształt, zawsze smakuje dobrze. Czy jest to tradycyjna pizza , czy pizzerinki , czy stromboli , czy takie pizzowe ślimaczki, drożdżowe …
Czas przygotowania: 2 godziny Czas tężenia galaretek: 6 godzin Liczba porcji: 4 x 375 ml lub 6 x 250 ml Kaloryczność kcal: 110 w 100 g galaretki Dieta: bezglutenowa Składniki: …
Roladki ze świeżego ogórka to świetny pomysł na szybką przekąskę. Pięknie pachnący świeży ogórek z dodatkiem śmietankowego serka i wędzonego łososia smakuje naprawdę świetnie.