Śniadania

Zdrowa chrupiąca granola

Przepis na pyszną chrupiącą granolę z orzechami i pestkami

Chleb pszenno-żytni bez wyrabiania

Serdecznie zapraszam Was na przepis na domowy chleb pszenno-żytni. Prosty przepis na chleb bez wyrabiania, wystarczy tylko miska i łyżka, aby wymieszać składniki. Chleb po upieczeniu długo zachowuje świeżość, ma …

Ekspresowa jaglanka

Przepis na ekspresową jaglankę z owocami

Słodkie racuszki z cukinią

Przepis na słodkie placuszki z cukinią idealne na śniadanie placki z cukinią

Szakszuka na zielono

SKŁADNIKI Szakszuka na zielono 100 g bobu* 150 g fasolki szparagowej 150 g groszku 50 g parmezanu cebula ząbek czosnku natka pietruszki listki bazylii peperoncino oliwa z oliwek sól i …

Słodkie placki z porzeczką

SKŁADNIKI (na ok. 20 sztuk) Słodkie placki z porzeczką 200 g mąki pszennej 100 g czerwonej porzeczki 50 g cukru 250 ml mleka lub napoju roślinnego 1 łyżeczka proszku do …

Chleb pszenny w godzinę

Przepis na ekspresowy chleb pszenny na drożdżach

Karkówka z solanki w rękawie

Pyszna karkówka idealnie mięciutka na kanapki. Przez moczenie w solance jest bardzo krucha i lekko słona w środku. Pieczona w niskiej temperaturze ale dłużej sprawia że jest bardzo miękka i …

Crêpes Suzette z figami

Crêpes Suzette z figami – mój sposób na płonące francuskie naleśniki w pomarańczowym sosie z sezonowymi owocami. Idealne na śniadanie.

Placuszki bezglutenowe przepis

Przepis na proste placuszki na mące bezglutenowej

Placuszki z gotowanym ryżem

Przepis na placki z gotowanym ryżem dodawanym do ciasta

Migdałowe naleśniki

Przepis na naleśniki migdałowe bez laktozy

Puszyste placki drożdżowe

Przepis na puszyste drożdżowe placuszki idealne na śniadanie lub kolację

Rogale maślane

Przepis na domowe maślane rogale z makiem

Gofry bananowe chrupiące

Przepis na bananowe gofry na cieście drożdżowym.

Jajka z cuknią

pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie

Domowe sucharki

Domowe sucharki – chrupiące, maślane i równie pyszne jak te sklepowe, a może nawet smaczniejsze. Ich przygotowanie jest niezwykle proste. Mleczne ciasto drożdżowe formujemy w podłużny chleb i pieczemy. Po …