Uwielbiam fasolę szparagową ze słoika, jest niezastąpiona jako dodatek do różnego rodzaju sałatek, zup czy gulaszy. Polecam zrobić każdemu. Fasola szparagowa na zimę Składniki na Fasolę szparagową na zimę: - …
Baechu kimchi, czyli kiszona kapusta po koreańsku. Przepis na pyszne koreańskie kimchi, które można przygotować w domu.
W tym okresie gryp, przeziębień i innych takich nieprzyjemnych dla nas chorób, myślę że to jest najlepszy specyfik który być może uchroni nas przed zachorowaniem, wzmocni nasza odporność, a jeżeli …
Jasnokremowe, małe i jędrne pieczarki, zanurzone w delikatnej, octowej marynacie ze świeżymi warzywami i mieszanką aromatycznych przypraw - jesteście chętni? Tak, ja wiem, że słoik gotowych pieczarek można kupić w …
Pasztet zawsze robię z mięsa z rosołu. Zawsze drobiowy, bo taki lubimy. Przeważnie piekę pasztet w keksówce, tym razem zrobiłam w dwóch mniejszych foremkach jednorazowych. Połowę pasztetu zawsze zamrażam, ponieważ …
Skórka pomarańczowa smażona najlepszy przepis. Kandyzowana skórka pomarańczowa . Smażona w cukrze skórka pomarańczowa to aromatyczny dodatek do ciast i deserów. Niezbędna do wypieków świątecznych, szczególnie do serników, makowców i …
Świeżość mandarynki, delikatny smak dyni, niepowtarzalny aromat, wyjątkowa konsystencja, jaskrawopomarańczowa barwa ciesząca oko, dodająca radości. To wszystko znajdziecie w słoiczku dżemu z dyni i mandarynek. Koniecznie przygotujcie i dajcie się …
Syrop z pigwy będzie idealnym dodatkiem do jesiennej czy zimowej herbaty. W domu pijamy go też z samą wodą, wtedy zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze.
Mielonka drobiowa przygotowana w słoiku to prosty i pyszny pomysł na domową wędlinę do chleba
Pigwa, to żółty owoc, który swoim kształtem bardzo przypomina gruszkę. Występuje również w nieco mniejszej. Idealnie nadają się na przetwory, na surowo raczej się ich nie jada, można z nich …
Zapraszam Was na przepis na klasyczny dżem gruszkowy tylko z tych trzech składników: gruszek, cukru i sok z cytryny. Tylko tyle, aby przygotować pyszną, jesienną konfiturę o delikatnym, słodkim posmaku. …
SMALEC Z JABŁKIEM I CEBULĄ Przepis na smalec z jabłkiem i cebulą. Pyszny tradycyjny domowy smalec ze skwarkami, aromatyczny pachnący czosnkiem i majerankiem. Domowy smalec to takie swojskie jadło, prosty …
Muszę przyznać, że nie wyobrażam sobie świątecznego indyka czy też pasztetu bez domowej żurawiny. Żurawina z gruszką idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, czy to na zimno czy też na …
Jak zrobić suszoną włoszczyznę do zup? Suszone warzywa. Domowa jarzynka. Przyprawa warzywna do zup, sosów i potraw gotowanych. Najkorzystniej jest wykorzystywać do gotowania warzywa surowe, ale w okresie jesienno zimowym …
Co powiecie na domowy bulion warzywny w proszku? Od kiedy zaczęłam go przygotować sama w domu, nie kupuję już żadnych kostek ze zbędnymi dodatkami typu olej palmowy lub mąka. Przygotowanie …
Kapusta kiszona jest bardzo prosta do zrobienia. Może ją zrobić każdy, nawet jeśli nie ma miejsca do przechowywania. Można robić ją na bieżąco i po ukiszeniu trzymać w lodówce. Domowe …
Kimchi z ogórków . Oi Kimchi, 오이 김치 , czyli kiszone ogórki, po koreańsku znalazłam tutaj . W oryginale ogórkowe kimchi nazywa się oi kimchi. Odkąd mam netflixa stałam się …