Tak jak składanie pierogów, wyrabiania ciasta na chleb, obieranie ze skórki bobu, tak mieszanie kremowego risotto może być wręcz formą medytacji. Jego przygotowanie wymaga niedużo czasu, ale chwili cierpliwości (może …
Mąka pszenna 200 g Olej kokosowy lub margaryna 20 g Cukier 40 g Wanilia opcjonalnie do smaku Gorzka czekolada 100 g Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Sok pomarańczowy 70 g …
Pączki – 15 sztuk Mąka pszenna 500 g Mleko roślinne 250 g Drożdże instant 4 g Zaczyn (45 zakwasu, 90 wody, 90 mąki) 200 g Sól szczypta Cukier lub słodzik …
Oczywiście pieczywo – może być świeże, ale to też idealny sposób na zużycie starszego chleba, chałki, bułek; Mleko roślinne i jogurt roślinny – można użyć dowolnego ulubionego rodzaju czy smaki; …
Placek po węgiersku w wersji roślinnej – 4 porcje Gulasz: Cebula 1 sztuka Marchew 2 sztuki Papryka 1 sztuka Czosnek 2 ząbki Wino do zredukowania Oliwa 16 g Papryka, chili, …
Wydaje mi się, że zupełnie inną niż ja teraz 😀 Przechodząc do croissantów to jak każdy wie kruche, złociste wypieki z dodatkiem tłuszczu (im więcej tym bardziej są jędrne i …
wg uznania Kminem, oregano, sól do smaku Papryka 1 sztuka Pomidory z puszki 1 opakowanie Cukier 10 g Fasoli z puszki 1 opakowanie Ryż do podania 100 g (suchy) Jogurt …
Ricciarelli – ok. 25 sztuk Sok z pomarańczy lub cytryny ok. 40 ml Cukier puder 40 g Cukier lub erytrytol 40 g Mąka migdałowa 200 g Aromat migdałowy parę kropel …