Możesz skorzystać z mojego doświadczenia i wypróbować przepisy z mojego bloga, na przykład na te leniwe ze szpinakiem 😉 Leniwe można przygotować zarówno na słodko jak i na słono. Nie myślałam w tym momencie o tym co będę jadła, czy wytrwam w postanowieniu, co z daniami, które kocham jeść i więcej już ich nie spróbuję. Myślałam wtedy o tym, że moje etyczne wartości właśnie się zmieniły i już nigdy nie spojrzę na sprawy przemysłu mięsnego i nabiałowego tak jak kiedyś. Przez ostatnie (już prawie 4!) lata nie miałam ani jednego dnia zwątpienia w moją postawę, a problem odstawienia produktów, które kochałam zszedł na drugi plan. Sól do smaku Mąka ziemniaczana 13 g Mąka pszenna 200 g Tofu odciskamy z nadmiaru wody i blendujemy z majonezem. Ale kliknęłam… Po obejrzeniu wstałam, otworzyłam lodówkę, wyciągnęłam ser, zjadłam plaster i powiedziałam sobie, że bardzo możliwe, że to mój ostatni plaster sera w życiu. Po tym czasie dzielimy na 4 części i z każdej formujemy wałeczek. To była końcówka czerwca 2017 roku, kiedy byłam wegetarianką już od prawie roku, prowadziłam bloga kulinarnego i byłam już po studiach. Pamiętam, że wahałam się jeszcze chwilę przed kliknięciem, bo idea weganizmu w ogóle do mnie nie przemawiała. Ale YouTube polecił mi obejrzenie video, o którym nie raz słyszałam, ale jakoś nie miałam odwagi wcześniej obejrzeć.