Brownie

Ciasta
11.01.2021 8:31
Brownie

W Stanach Zjednoczonych wiele osób korzysta z gotowców, bo jest to ciasto, które powszechnie można kupić w pudełku do upieczenia w domu, ale wiadomo, że nijak ma się to do własnoręcznie przygotowanego deseru. Pierwszy rodzaj to ciasto, które opisane jest po angielsku jako fudge, które nie ma polskiego odpowiednika, ale można je opisać jako miękkie, ciągnące się się ciasto. Czekolada 100 g Mąka 180 g Olej kokosowy lub margaryna 20 g Oliwa 20 g Cukier lub erytrytol 40 g Do brownie często dodaje się chrupiące dodatki, jak orzechy (najczęściej włoskie lub pekan), wiórki kokosowe, kawałki czekolady czy nie oczywiste przyprawy jak chili lub mięta. Mleko roślinne 270 g Kakao 1 łyżeczka Aromat waniliowy lub laska wanilii Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Sól szczypta Czekoladę i olej kokosowy roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ja jestem zwolennikiem czegoś pomiędzy i moje brownie jest wilgotne i intensywne, ale nie jest ciągnące się. Nie każdy przepada za takim rodzajem ciasta, bo przypomina zakalec, dlatego można też przygotować brownie o konsystencji ciastowej, gąbczastej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://rabarbarowo.pl/brownie/