Przepis na lasagne alla bolognese. Domowa lazania z sosem bolońskim ragù i klasycznym makaronem jajecznym ze szpinakiem.
Croissanty z zieloną herbatą matcha – przepis na francuskie rogaliki laminowane masłem z dodatkiem japońskiej herbaty.
Przepis na bezowe róże z kremem malinowym. Zabarwione na różowo w sposób naturalny przy pomocy sproszkowanego buraka.
Olej rzepakowy jako źródło kwasów Omega-3 w kuchni. Przepis na labneh z pieczonymi warzywami, domowymi krakersami i olejem rzepakowym.
Przepis na kakaowe tartaletki z praliną orzechową, solonym karmelem i półkulą z musu pralinowego w glazurze lustrzanej.
Przepis na congee — chiński kleik ryżowy podany ze smażonymi boczniakami, pięciominutowym jajkiem, szczypiorkiem oraz sezamem.
Wieprzowina po syczuańsku znana jako yu xianng rou si (鱼香肉丝) to przepis na delikatne mięso z warzywami niczym z chińskich barów.
Przepis na cruffiny — połączenie croissantów z muffinkami. Ciasto laminowane masłem upieczone w formie babeczek i nadziane kremem pralinowym.
Przepis na warstwowy tort musowy oblany glazurą lustrzaną. Elementy: chrupka, biszkopt i mus pistacjowy, żelka i mus malinowy, mus marakuja.
Przepis na obłędne pączki z marakują i kremem waniliowym pâtissière. Ciasto na pączki z dodatkiem rumu i limonki.
Przepis na monoporcje delicje z musem czekoladowym i galaretką pomarańczową. Domowe entremets inspirowane popularnymi ciastkami.
Przepis na chińskie pierożki jiaozi z wieprzowiną i kapustą pekińską gotowane na parze. Tradycyjne danie na Chiński Nowy Rok.
Przepis na obłędne pączki z marakują i kremem waniliowym pâtissière. Ciasto na pączki z dodatkiem rumu i limonki.
Przepis na papanasi – rumuńskie pączki serowe, przypominające polskie oponki, podane z kwaśną śmietaną i konfiturą jagodową.
Przepis na okrągłe croissanty z pistacjami niczym z cukierni Lafayette. Znane jako croissant wheels, croissant rolls, czy croissant suprême.
Paris Brest – przepis na francuski wieniec z ciasta parzonego nadziany kremem pralinowym z migdałami i orzechami laskowymi.
Przepis na domowe bajgle z sezamem podane z koperkowym twarożkiem i wędzonym łososiem niczym słynne nowojorskie lox bagels.
Przepis na eklery z solonym karmelem. Francuskie ciastka z ciasta parzonego nadziane karmelowym kremem na bazie serka mascarpone.