Hot Toddy — przepis na grzaniec z whisky z dodatkiem miodu, soku z cytryny i cynamonu. Rozgrzewający napój na zimę.
Przepis na Baked Alaska, znaną jako omelette norvégienne (omlet norweski). Wyjątkowy deser lodowy z podpalaną bezą włoską.
Panettone – włoska babka bożonarodzeniowa. Tradycyjny przepis na panettone milanese – tradycyjny włoski chlebek z bakaliami z Mediolanu.
Przepis na domowy zakwas z buraków. Idealny do barszczu, jak i do picia na co dzień, aby wzmocnić odporność i zadbać o zdrowie.
Przepis na sernik miodowy na spodzie piernikowym z kremem ciasteczkowym. Idealny na Święta Bożego Narodzenia.
Przepis na świąteczne maślane ciasteczka z bergamotką i imbirem. Idealne do odciskania w nich wzorów wałkiem i dekoracji lukrem.
Sernik z prażonymi jabłkami, solonym karmelem i bitą śmietaną to pomysł na smaczne ciasto idealne na jesienne dni.
Kolorowa chałka to pomysł na drożdżowe pieczywo zabarwione naturalnymi barwnikami: klitorią ternateńską, herbatą matcha i burakiem.
Przepis na zupę krem z soczewicy z pomidorami. Kremowa wegańska zupa z czerwonej soczewicy z pastą curry i mleczkiem kokosowym.
Przepis na bułeczki bao z chrupiącym tofu i kimchi z marchewki podane z sosem teriyaki i świeżą kolendrą. Pyszne wegańskie danie!
Przepis na kimchi z marchewki z dodatkiem pora, imbiru, czosnku, sosu rybnego oraz płatków koreańskiego chili gochugaru.
Przepis na klasyczny wiedeński czekoladowy tort Sachera przełożony konfiturą morelową i podany z bitą śmietaną.
Focaccia z gochujang to przepis na tradycyjne włoskie pieczywo w niecodziennym wydaniu. Pikantna koreańska pasta daje jej niezłego kopa!
Burger drwala ze smażonym serem camembert i żurawiną to przepis na słynną kanapkę w domowej wersji.
Kodrit kadir — przepis na arabskie ciasto czekoladowe z flanem i karmelem, znane również jako kudrit kader.
Perski ryż tahdig – przepis na chrupiący ryż z szafranem. Tradycyjne danie z ryżu basmati pochodzące z Iranu.
Przepis na fondant czekoladowy, znany jako lava cake. Pyszne czekoladowe ciasto z płynnym wnętrzem, które rozlewa się po talerzu.
Przepis na gofry belgijskie z Liege. Chrupiące gofry z ciasta drożdżowego, pachnące masłem z dodatkiem cukru perlistego.