Jajko sadzone to danie klasyczne i wydawałoby się, że bardzo proste w przygotowaniu. Jednak wielu osobom usmażenie jajka sadzonego sprawia wiele kłopotów. Czasami białko nie jest ścięte, a innym razem …
Co zrobić z pieczonej papryki Papryka pieczona w piekarniku lub na grillu może być składnikiem wielu ciekawych potraw, które kojarzą się przede wszystkim z kuchnią śródziemnomorską oraz bałkańską. Sałatki z …
Z badań wynika, że osoby, które sześć, a nawet siedem razy w tygodniu używały pikantnych przypraw, żyły o ok. 14 procent dłużej niż ich rodacy, którzy wybierali łagodne jedzenie. Pikantne …
Jak zrobić koper w słoiku na zimę Do przygotowania solonego koperku potrzebne będą jedynie gałązki kopru ogrodowego, sól oraz niewielkie słoiki (po chrzanie, musztardzie lub przecierze pomidorowym). Składniki na koperek …