Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać po jednym żółtku i trochę cukru. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia. Ciasto podzielić na pół i do jednej części dodać …
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie po jednym żółtku. Na koniec dodać przesiane suche składniki i delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto biszkoptowe wylać na blaszkę wyłożoną …
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru, następnie dodawać po jednym żółtku. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką …
Suche składniki przesiać do miski, dodać do nich dżem, olej, ciepłe mleko oraz olejek waniliowy i zmiksować do połączenia. Jabłka pokroić w kostkę, dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Ciasto …
Białka oddzielić od żółtek. Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawac cukier, następnie dodać po jednym żółtku. Suche składniki przesiać do miski, …
To zdecydowanie jedne z najlepszych muffinek jakie jadłam. W muffinkach jest mnóstwo czekolady, mimo, że zrobione są z dodatkiem mąki żytniej to nie są ciężkie ani zbite. Zwieńczone pysznym kremem …
Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać po jednym żółtku. Suche składniki przesiać do oddzielnej miski, dodać do masy jajecznej i …
Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną …
Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 3/4 szklanki, kakao 2 łyżki, mąka pszenna 15 dag, woda 5 łyżek, olej 5 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Poncz: woda …
Składniki blaszka 223/33: Ciasto: jajka 4 szt, przyprawa do piernika 4 łyżki, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, dżem truskawkowy 5 łyżek, maślanka 1 …
Przepis zaczerpnięty ze strony : przepyszne Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka 3,5 szklanki, żółtka 6 szt, cukier puder 0,5 szklanki, śmietana 18% 1 szklanka, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, margaryna …
Składniki blaszka 23/33: jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka pszenna 5 szklanek,soda 2 łyżeczki, cynamon 2 kopiate łyżki, olej 1,5 szklanki, orzechy włoskie posiekane 1 garść, jabłka 2 kg, …
Łapcie przepis kochani 😊 Składniki blaszka 23/33: ciasto: żółtka 6 szt, mąka pszenna 3,5 szklanki, proszek do pieczenia 3 łyżeczki, masło lub margaryna 400 g, kakao 2 łyżki, nadzienie: śliwki …
Składniki blaszka 23/33: ciasto: margaryna 30 dag, cukier puder 25 dag, mąka pszenna 25 dag, jajka 6 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, amoniak 1 łyżeczka, cukier waniliowy 16 g, …
Składniki blaszka 23/33: herbatniki 350 g, żelka dyniowo-pomarańczowa: puree z pieczonej dyni 4 szklanki, przepis na puree znajdziecie tutaj, galaretka pomarańczowa 2 szt, masa serowa: ser twarogowy dwukrotnie zmielony 1 …