Tort rafaello z wiśniową żelką

Patrycja

Ciasta

06.06.2021 10:18

Tort rafaello z wiśniową żelką

Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i delikatnie wymieszać szpatułkę. Masę jajeczną wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ja pieklam biszkopt w rancie o średnicy 24 cm, ponieważ biszkopt wychodzi naprawdę wysoki. Piec w 170 st. C przez 40-45 min do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Żelatynę namoczyć i odstawić do napęcznienia na 7 min. Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier oraz sok z cytryny i podgrzewać na małym ogniu aż …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2021/05/tort-rafaello-z-wisniowa-zelka.html