Ciasto amerykańskie

Patrycja
Ciasta
15.10.2020 13:24
Ciasto amerykańskie

Składniki blaszka 23/33: jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka pszenna 5 szklanek,soda 2 łyżeczki, cynamon 2 kopiate łyżki, olej 1,5 szklanki, orzechy włoskie posiekane 1 garść, jabłka 2 kg, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4-5 łyżek, Sposób przygotowania: Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka ubić z cukrem, dodać olej, sodę, cynamon oraz przesianą mąkę pszenną i wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 170 st. C przez ok. 1 godzinę. Dodać jabłka oraz orzechy i wymieszać z ciastem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/10/ciasto-amerykanskie.html