Łapcie przepis kochani 😊 Składniki blaszka 23/33: ciasto: żółtka 6 szt, mąka pszenna 3,5 szklanki, proszek do pieczenia 3 łyżeczki, masło lub margaryna 400 g, kakao 2 łyżki, nadzienie: śliwki 1 kg, piana: białka 6 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka ziemniaczana 3 łyżeczki, Dodatkowo: cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Dostałam super przepis od super sąsiadki na pysznego Pleśniaka tym razem w wersji ze śliwkami. Jasne ciasto rozwałkować na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto włożyć do zamrażarki na minimum 30 min. Na wierzch zetrzeć ciasto jasne. Na to zetrzeć ciasto ciemne.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/10/plesniak-ze-sliwkami.html