Margarynę utrzeć, stopniowo dodawać po jednym żółtku i trochę cukru. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i zmiksować do połączenia. Ciasto podzielić na pół i do jednej części dodać 2 łyżki kakao i zmiksować do połączenia. 4 białka ubić na sztywną pianę, podzielić na pół i jedną część wymieszać z jasnym ciastem, a drugą z ciemnym ciastem. Ciemne ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 3 białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać, pianę kokosową wyłożyć na ciasto ciemne. Na to zetrzeć 70 dag jabłek i posypać …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2021/06/kokosowe-z-polewa-chawowa.html