Składniki blaszka 23/33: ciasto: margaryna 30 dag, cukier puder 25 dag, mąka pszenna 25 dag, jajka 6 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, amoniak 1 łyżeczka, cukier waniliowy 16 g, orzechy włoskie mielone 0,5 szklanki, warstwa z czereśniami: kompot z czereśni 1 litrowy słoik, galaretka wiśniowa 2 szt, masa cytrynowa: śnieżka w proszku 1 szt, mleko 0,5 szklanki, galaretka cytrynowa 1 szt, woda 0,5 szklanki, polewa: masło 100 g, cukier puder 120 g, kakao 50 g, mleko 4 łyżki, Sposób przygotowania: Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Gdy galaretka zacznie tężeć to dodać czereśnie i wylać na jasne ciasto umieszczone w rancie lub specjalnej blaszce do galaretki. Ciasto podzielić na 3 równe części i do jednej z nich dodać orzechy włoskie. Masło rozpuścić w rondelku, dodać kakao, przesiany cukier puder oraz mleko i wymieszać. Ciasto bardzo ładnie się prezentuje, więc na pewno się sprawdzi na różnego rodzaju imprezach okolicznościowych. W książce podane były wiśnie z kompotu, których niestety nie miałam, więc zastąpiłam je czereśniami. Na koniec dodać cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia oraz amoniak. Ciasta rozwałkować na 3 oddzielne blaszki i piec w temp. 170 st. C przez ok 20 min. Z białek ubić pianę i dodać do ciasta, wymieszać.