Ciasto Frappuccino

Patrycja
Ciasta
27.11.2020 21:49
Ciasto Frappuccino

Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 3 szt, cukier 3/4 szklanki, kakao 2 łyżki, mąka pszenna 15 dag, woda 5 łyżek, olej 5 łyżek, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, Poncz: woda 300 ml, kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, krem kajmakowy: mascarpone 500 g, kajmak 400 g, krem kawowy: śmietanka 36% 500 ml, cukier puder 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, kawa rozpuszczalna nie granulowana 1,5 łyżeczki Kakaowy biszkopt nasączony kawą, dżem porzeczkowy, krem kajmakowy z mascarpone, bita śmietana z kawą i biszkopty moczone w kawie....poezja. , Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki, biszkopty okrągłe 35 dag, ciemne kakao do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka ubić z cukrem. Z pewnością zagości w moim domu na stałe. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszać do połączenia. Biszkopty zanurzać zdecydowanym ruchem w kawie i układać na cieście. W oryginale do ciasta dodaje się jeszcze ajerkoniak, ale bez niego ciacho również jest wspaniałe. Krem wykładamy na ciasto i przykrywamy go kolejną warstwą nasączonych biszkoptów. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać do śmietanki wraz z kawą i zmiksować tylko do połączenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2020/11/ciasto-frappuccino.html