Truskawkowy Kubuś

Patrycja
Ciasta
06.06.2021 10:24
Truskawkowy Kubuś

Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać po jednym żółtku. Suche składniki przesiać do oddzielnej miski, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170st.C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Kubuś: 600 ml soku wlać do garnka i postawić na palnik. W pozostałym rozpuścić proszek budyniowy. Gdy Kubuś zacznie się gotować to wlać rozpuszczony proszek i energicznie mieszać. Gotować ok. 3 min. I wylać na ostudzony biszkopt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2021/02/truskawkowy-kubus.html