Truskawkowy Kubuś

Patrycja

Ciasta

June 6, 2021, 8:24 a.m.

Truskawkowy Kubuś

Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodać po jednym żółtku. Suche składniki przesiać do oddzielnej miski, dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 170st.C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. Kubuś: 600 ml soku wlać do garnka i postawić na palnik. W pozostałym rozpuścić proszek budyniowy. Gdy Kubuś zacznie się gotować to wlać rozpuszczony proszek i energicznie mieszać. Gotować ok. 3 min. I wylać na ostudzony biszkopt.

kulinarne odsłony pati

Patrycja