Kurczak w aromatycznym sosie z pasty curry, sosu sojowego, limonki i pasty z tamaryndowca. Proponuję podawać z ryżem.
Tortilla z mąki kukurydzianej masa harina. Z przepisu wychodzi 10 placków o średnicy ok. 15 cm. Masa harina to mąka z gotowanej kukurydzy.
Pomysł na bardzo sycące śniadanie w stylu meksykańskim – sadzone jajko na tortilli z pysznymi dodatkami.
Pączki z domowym kremem budyniowym i lukrem kakaowym. Przepis na 16 dużych pączków.
Chleb ze zmielonego siemienia lnianego, babki jajowatej i jajek. Chlebek jest wilgotny i moim zdaniem dobrze zastępuje zwykły chleb na mące.
Makaron ryżowy z tofu, jajkiem i pysznym sosem na bazie pasty z tamaryndowca, sosu rybnego i limonki.
Rukola z burakiem, ricottą, awokado i sosem miodowo-musztardowym.
Danie kuchni tajskiej. Pyszny słodko-pikantny sos z orzeszkami ziemnymi i kurczakiem.
Delikatne śledzie w lekko słodkim sosie ze śmietany, jogurtu i majonezu.
Sernik z dodatkiem mascarpone na spodzie makowym. Na wierzchu frużelina wiśniowa.
Kaczka z chrupiącą skórką. Serwuję z pieczoną marchewką i białą rzepą.
Burger drobiowy z sosem miodowo-majonezowo-musztardowym. Według mnie smakuje bardzo podobnie do znanego wszystkim McChickena.
Miękkie bułki do burgerów z dodatkiem masła i mleka. Przepis na 4 dość duże bułki.