A co byście powiedzieli na przerobienie pomidorków koktajlowych?
Przepis na kimchi z marchewki z dodatkiem pora, imbiru, czosnku, sosu rybnego oraz płatków koreańskiego chili gochugaru.
Pyszna kiszona kapusta, robię ją do słoików, bo później zimą prędzej sięgnę po jeden słoik niż wyjmę z wielkiego pojemnika zimną kapustę, tak jest po prostu dla mnie wygodniej, też …
Pigwa do herbaty idealna na chłodne dni
Lubicie piec chleb? A robiliście już swój zakwas? Wydawało się to za trudne, za bardzo skomplikowane? Nic bardziej mylnego....mam dla was prosty przepis na zakwas krok po kroku, spróbujcie i …
Odkryj przepis na grzyby w zalewie solankowo-octowej! Prosty sposób na zachowanie smaku grzybów przez całą zimę. Sprawdź instrukcje i porady.
Odkryj przepis na marynowaną dynię – idealny jesienny przetwór. Doskonała jako dodatek do mięs, serów i jako samodzielna przekąska. Sprawdź, jak łatwo ją przygotować!
Nie wiecie co przygotować z przerośniętych ogórków?
Suszone pomidory w oliwie, to pyszny włoski przysmak, który bez problemu zrobisz w domu.
Dowiedz się, jak przygotować tradycyjny włoski likier cytrynowy - limoncello. Składniki, proces przygotowania i porady. Limoncello najlepiej smakuje dobrze schłodzone.
„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …
„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …
Jest to prosty sposób, ale przyznam że sama kilka lat wcześniej szukałam takiego prostego przepisu jak uzyskać takie fajne puree które potem posłuży mi do rożnych potraw, deserów czy ciast. …
Nie wiem czy ktoś z was robił kiedyś botwinkę w słoiki, z uwagi na to że my uwielbiamy zupę z botwinki tak więc postanowiłam zamknąć ją w słoiki aby cieszyć …
„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …
Konfitura z jabłek z sokiem z cytrusów, to pyszna odmiana dla klasycznej konfitury jabłkowej.
Ketchup z cukinii Banalnie prosty przepis na ketchup, który po prostu musisz mieć w swojej spiżarce. Sałatka z cukinii do słoików Pyszna sałatka z cukinii z dodatkiem marchewki i papryki. …
Odkryj tradycyjny przepis na przechowywanie całych pomidorów w słoikach na zimę. Dowiedz się, jak przygotować domowe przetwory krok po kroku!