Przetwory

Odkryj sekrety domowego przetwarzania owoców i warzyw. Zainspiruj się naszymi przepisami na przetwory, które zaskoczą Cię swoim smakiem i oryginalnością. Dopieszczaj swój jadłospis domowymi dżemami, konfiturami, kiszonkami i innymi przetworami domowymi.

Pulpa do słoików z pomidorów koktajlowych

A co byście powiedzieli na przerobienie pomidorków koktajlowych?

Kimchi z marchewki

Przepis na kimchi z marchewki z dodatkiem pora, imbiru, czosnku, sosu rybnego oraz płatków koreańskiego chili gochugaru.

Kapusta kiszona do słoików

Pyszna kiszona kapusta, robię ją do słoików, bo później zimą prędzej sięgnę po jeden słoik niż wyjmę z wielkiego pojemnika zimną kapustę, tak jest po prostu dla mnie wygodniej, też …

Pigwa do herbaty - prosty przepis

Pigwa do herbaty idealna na chłodne dni

Zakwas na chleb - podstawowy przepis

Lubicie piec chleb? A robiliście już swój zakwas? Wydawało się to za trudne, za bardzo skomplikowane? Nic bardziej mylnego....mam dla was prosty przepis na zakwas krok po kroku, spróbujcie i …

Koniec z suszeniem i mrożeniem! Grzyby w solance to absolutny hit tego sezonu!

Odkryj przepis na grzyby w zalewie solankowo-octowej! Prosty sposób na zachowanie smaku grzybów przez całą zimę. Sprawdź instrukcje i porady.

Papryka i ogórki to już przeszłość! Odkryj nowe warzywo, które zdominowało zimowe słoiki!

Odkryj przepis na marynowaną dynię – idealny jesienny przetwór. Doskonała jako dodatek do mięs, serów i jako samodzielna przekąska. Sprawdź, jak łatwo ją przygotować!

Przepyszna zalewa sałatkowa do pikli i nie tylko

Nie wiecie co przygotować z przerośniętych ogórków?

Suszone pomidory w oliwie

Suszone pomidory w oliwie, to pyszny włoski przysmak, który bez problemu zrobisz w domu.

Domowe Limoncello – Przepis na klasyczny włoski likier cytrynowy

Dowiedz się, jak przygotować tradycyjny włoski likier cytrynowy - limoncello. Składniki, proces przygotowania i porady. Limoncello najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

Sos paprykowy à la Ajvar

„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …

Szybki sposób na passatę pomidorową

„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …

Puree z Dyni

Jest to prosty sposób, ale przyznam że sama kilka lat wcześniej szukałam takiego prostego przepisu jak uzyskać takie fajne puree które potem posłuży mi do rożnych potraw, deserów czy ciast. …

Botwinka do słoików na zimę

Nie wiem czy ktoś z was robił kiedyś botwinkę w słoiki, z uwagi na to że my uwielbiamy zupę z botwinki tak więc postanowiłam zamknąć ją w słoiki aby cieszyć …

Pomidory krojone na zimę

„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność, sprawiać przyjemność – nie trudność, być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.” „Każdy posiłek …

Konfitura z jabłek z sokiem z cytrusów

Konfitura z jabłek z sokiem z cytrusów, to pyszna odmiana dla klasycznej konfitury jabłkowej.

12 niebanalnych przepisów na przetwory z cukinii!

Ketchup z cukinii Banalnie prosty przepis na ketchup, który po prostu musisz mieć w swojej spiżarce. Sałatka z cukinii do słoików Pyszna sałatka z cukinii z dodatkiem marchewki i papryki. …

Wrzucam całe pomidory do słoika i dodaję marynatę! Przepis mamy to totalny HIT!

Odkryj tradycyjny przepis na przechowywanie całych pomidorów w słoikach na zimę. Dowiedz się, jak przygotować domowe przetwory krok po kroku!