Bób we francuskim sosie jajeczno-śmietanowym "Fricassée"

Magda

Przekąski

17.06.2022 17:28

Bób we francuskim sosie jajeczno-śmietanowym "Fricassée"

SKŁADNIKI BÓB WE FRANCUSKIM SOSIE JAJECZNO-ŚMIETANOWYM „FRICASSÉE” - 1 kg bobu - 1 cytryna - 2 żółtka - 20 g masła - 100 ml śmietany 18% - 100 ml bulionu warzywnego - szczypiorek - sól i pieprz PRZYGOTOWANIE BÓB WE FRANCUSKIM SOSIE JAJECZNO-ŚMIETANOWYM „FRICASSÉE” 1 Bób wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 3-5 minut od zagotowania lub dłużej/krócej, według uznania. 2 Ugotowany bób odcedzamy na sicie i przelewamy zimną, bieżącą wodą, aby zakończyć proces gotowania. 3 Bób obieramy z łupin lub pozostawiamy w nich, według uznania. 4 Na patelni wrzucamy masło pokrojone w kostkę i rozpuszczamy na małym ogniu. 5 …