- Czas gotowania: 20 min
Składniki
- ciasto francuskie
- pół główki kapusty
- 300 g pieczarki
- 3 cebule
- sól
- pieprz ziołowy
- słodka papryka
- kminek
Przepis
Pokrojoną kapustę zalewamy wodą a następnie gotujemy przez około 2 godziny.
![]()
Ugotowaną kapustę odcedzamy, dodajemy do niej podsmażoną cebulę oraz starte pieczarki. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką.
![]()
Ciasto francuskie przecinamy wzdłuż na dwie równe części. Na każdy płat ciasta nakładamy farsz następnie zwijamy. Powinniśmy otrzymać dwa podłużne wałki. Ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy kminkiem a następnie nacinamy tak, aby powstało 6 kawałków.
![]()
![]()
Nasze kapuśniaczki pieczemy przez około 15-20 minut w 200 stopniach.
![]()
![]()