Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Ewelina

Przekąski

13.12.2016 21:40

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Składniki

  • ciasto francuskie
  • pół główki kapusty 
  • 300 g pieczarki
  • 3 cebule
  • sól
  • pieprz ziołowy
  • słodka papryka
  • kminek

Przepis

Pokrojoną kapustę zalewamy wodą a następnie gotujemy przez około 2 godziny.

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #1

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #2Ugotowaną kapustę odcedzamy, dodajemy do niej podsmażoną cebulę oraz starte pieczarki. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką.

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #3

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #4 Ciasto francuskie przecinamy wzdłuż na dwie równe części. Na każdy płat ciasta nakładamy farsz następnie zwijamy. Powinniśmy otrzymać dwa podłużne wałki. Ciasto smarujemy mlekiem, posypujemy kminkiem a następnie nacinamy tak, aby powstało 6 kawałków.

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #5

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #6

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #7Nasze kapuśniaczki pieczemy przez około 15-20 minut w 200 stopniach.

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #8

Zdjęcie Kapuśniaczki z ciasta francuskiego #9