Ciasto na herbatnikach z kremem na bazie mascarpone.
Konfiturę z czerwonej cebuli można używać jako dodatek do kanapek lub mięs.
Tradycyjne bajgle należy przed pieczeniem włożyć do wrzącej wody. Można posypać makiem lub sezamem.
Pączki z kremem pistacjowym. Posypane pistacjami i płatkami róż.
Stripsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych, podawane w domowej tortilli. Przepis na 4 średniej wielkości tortille.
Kurczak zapiekany w majonezie to prosty pomysł na urozmaicenie zwykłego obiadu. Mięso dzięki dodatkowi majonezu jest delikatne i miękkie.
Kanapka inspirowana popularnym burgerem drwala w wersji z kurczakiem. W moim wykonaniu bez bekonu.
Kruche ciasto przełożone dżemem, bezą i kremem kajmakowym.
Bardzo aromatyczna pizza z grzybami leśnymi i sosem beszamelowym. …
Pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego z białym makiem. Przepis na 12 dużych rogali.
Ziemniaki zapiekane z grzybami, cebulą i kiełbasą. Całość przełożona śmietaną i posypana żółtym serem.
Jabłka można wykorzystać do ciast, naleśników czy owsianek. Najlepsze będą kwaśne odmiany jabłek. Szczególnie polecam antonówkę.
Prosta surówka z kapusty, marchewki i koperku.
Chlebki z patelni. Z dodatkiem oregano i natki pietruszki. S
Prosty pomysł na letni obiad – kalafior smażony na patelni z jajkiem sadzonym na wierzchu.
Mieszanka sałat z burratą, szparagami i truskawkami.
Makaron ze szparagami i ricottą, posypany parmezanem.
Cilbir, czyli jajka po turecku z dodatkiem szparagów.