Blog: ugotujmycos.pl strona 1

Ciasto z kremem i owocami

July 14, 2017, 10:43 a.m.

Z 1 litra mleka gotujemy kaszkę manną z cukrem/jeżeli lubicie bardziej słodkie można dodać więcej cukru/ i sokiem z cytrynu.Wstawiamy do zimnej wody do całkowitego przestudzenia od czasu do czasu …

Domowe ciasto z jagodami

July 6, 2017, 5:20 p.m.

Masło z cukrem ucieramy na pulchną masę .Dodajemy po jednym jajku oraz po trochę mąki przesianej wymieszanej z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodajemy śmietanę i z resztą mąki na przemian …

Zupa czereśniowa

July 6, 2017, 5:48 p.m.

Opłukane czereśnie wkładamy do garna z 3 litrami wody.Przegotowujemy i przecieramy przez sito/jak ktoś nie jest takim leniuchem jak ja:) może wydrylować, wówczas należy razem gotować z jagodami/Do wytworzonego kompotu …

Placek cappuccino

April 24, 2017, 9:19 a.m.

Do garna wlewamy śmietanę , cappuccino oraz połowę cukru /ja dodałam 2 łyżki /zagotowujemy ,mieszając ciągle rózgą..Odstawiamy do zimnej wody od czasu o czasu mieszając..Masło ucieramy z 1/2 szklanką cukru …

Piernik

Dec. 8, 2016, 12:01 p.m.

Śliwki siekamy i mieszamy z łyżką mąki. Odstawiamy na bok.Resztę mąki wsypujemy do miski mieszamy z kakao, przyprawą korzenną i sodą. Odstawiamy na bok.Oddzielamy żółtka od białek.Miękką margarynę lub masło …

Likier cappuccino

Nov. 27, 2016, 10:36 a.m.

Śmietanę kremówkę podgrzewamy dodajemy cappuccino i mieszamy ..nie zagotowujemy..dodajemy mleko skondensowane ..mieszamy ja zrobiłam to po prostu rózgą ..Wlewamy powoli alkohol cały czas mieszając..

Bigos staropolski

Nov. 27, 2016, 8:13 a.m.

Wykonanie:Kapustę .śliwki.ziele angielskie .liść laurowy.jałowiec ..wcześniej opłukane i namoczone grzyby/około 2 godzin/ wraz z wodą wlewamy do bigosu..dolewamy wody..i na małym ogniu gotujemy .

Zupa buraczkowa

Oct. 22, 2016, 8:57 a.m.

Krem bounty

Oct. 20, 2016, 7:20 a.m.

Krem milky way

Oct. 19, 2016, 8:46 a.m.

Surówka z pora

Oct. 19, 2016, 8:52 a.m.

Rolady wieprzowe

Oct. 17, 2016, 8:33 a.m.

Ketchup z dyni

Oct. 14, 2016, 8:07 a.m.

Babka z dyni

Oct. 12, 2016, 8:46 a.m.