ketchup z dyni

Jolanta

Przetwory

14.10.2016 10:07

ketchup z dyni

Wyszedł naprawdę smaczny .. składniki: 2 kg dyni garść soli 2 czerwone papryki 3-4 kg cebule 4 łyżki cukru 1/3 szklanki octu 10 % 1/2 łyżeczki pieprzu 500 g soku pomidorowego papryka słodka, cynamon, gałka muszkatołowa do smaku Wykonanie: Dynię pozbawiamy skórki i pestek kroimy w kostkę przekładamy do miski solimy . Dynię odciskamy, cebulę odsączamy, razem z papryką przekładamy do garnka, wstawiamy na nieduży ogień, gotujemy aż warzywa zmiękną (około 30 minut). Cebulę pokroić w kostkę, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na pół godziny. nagrzewamy do temperaturę na 150 stopni, trzymamy słoiki przy uchylonych drzwiczkach aż wyschną i rozgrzeją się. Używając rękawicy kuchennej, bardzo ostrożnie wyjmujemy słoiki z piekarnika, napełniać gorącym keczupem, zakręcać i odwracać do góry dnem. Słoiki i zakrętki ustawiamy do góry dnem na kratce, wkładamy do piekarnika .który

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/ketchup-z-dynii/