Składniki: bulion warzywny 2 średnie buraki/ugotowane oddzielnie lub upieczone w piekarniku ze skórą/ 2 marchwie 1 pietruszka kawałek selera 1/2 pora 1/2 cebuli 3 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku 1/2 soku z cytryny można zastąpić octem duża szczypta cukru 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu sól śmietana z 3 łyżki natka pietruszki Wykonanie: Warzywa obieramy i kroimy.. Osoby jedzące mięso mogą bulion zastąpić nagotując zupę np.na żeberkach .. Przepyszna zapewniam .. Smacznego 🙂 (Odwiedzono: 68 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 0) Zupa buraczkowa to jest to niesamowity smak..a do tego smaczna .zdrowa i pożywna .. pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy następne 15 minut.. Dodajemy sok z cytryny lub ocet .cukier .śmietanę .przegotowujemy..