Składniki: 1.5 kg boczku 1.5 kg karkówki 1.5 kg schabu 1/5 kg żeberek sól peklowa 18 g na 1 kg mięsa zalewa: ziele angielskie 10 liść laurowy 6 szt pieprz ziarnisty 10 woda.. Mięso oprócz schabu/który kroimy wzdłuż jak na kotlety / kroimy w kawałki na 14 równych sztuk..zasypujemy solą peklowa przemieszamy i odstawiamy na 24 h do lodówki.. Przygotowujemy zalewę z w w. produktów i zalewamy nią mięso tak by były całkowicie przykryte.-sama wodą bez przypraw.zakręcamy słoiki ..wstawiamy do dużego garnka i od momentu zagotowania na bardzo małym ogniu gotujemy 2 h…lub dwa dni po 40 minut.. Z serii własne wyroby polecam mięso wieprzowe w kawałkach zaprawiane w słoikach.. nadaje się zarówno na obkładanie chleba jak i na obiad.. Do słoików / u mnie 0.5 l /..