Tymczasem zapraszam na przepyszne kruche ciasto owsiane z kwaskowatym rzewieniem i kruszonką. 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 240 g płatków owsianych górskich 240 …
Pierogi są na tyle uniwersalne, że stały się popularne w wielu kuchniach Świata, pierogi jada się prawie na każdym kontynencie, różnią się jedynie farszem i sposobem podania, jedne są z …
Składniki na ok 20 szt Czas przygotowania: 20 min 1 szklanka płatków owsianych górskich 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki nasion lnu …
Przygotowanie 1. Ciasto - suche składniki łączymy na blacie, dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło, siekamy całość nożem aż do uzyskania kruszonki, szybko zagniatamy ciasto w kule, owijamy folią spożywczą …
Pierogi są na tyle uniwersalne, że stały się popularne w wielu kuchniach Świata, pierogi jada się prawie na każdym kontynencie, różnią się jedynie farszem i sposobem podania, jedne są z …
Spód - w misce łączymy ze sobą mąkę, cukier i miękkie masło, rozcieramy palcami aż do powstania okruchów, dodajemy wiórki kokosowe, wykładamy całość do przygotowanej formy, wygładzamy i dociskamy dłonią, …
Z brukselek usuwamy wierzchnie, brzydkie listki, kroimy na połówki, większe można na ćwiartki i wrzucamy na patelnię do kiełbasy i cebuli, przesmażamy aż brukselka zmięknie i się zrumieni 4. Jabłko …
Czas przygotowania 15 min 3/4 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki płatków orkiszowych 2 łyżki nasion chia 2 łyżki gorzkiego kakao 2 łyżki syropu klonowego 1 i 1/2 szklanki mleka kokosowego …
Czas przygotowania: 10 min 1 mango 1 banan 1 pomarańcza 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżeczki startej kurkumy 1 banan 1 pomarańcza 3/4 szklanki mleka roślinnego …
Czas przygotowania: 60 min 1 większa cukinia 1 większy bakłażan 2 duże pomidory 2 kulki mozzarelli 1 cebula 2 ząbki czosnku 400 ml passaty pomidorowej 2 łyżeczki suszonego oregano 1 …
Czas przygotowania: 2 h Ciasto na pizzę 25 g drożdże Babuni tradycyjne 1/2 łyżeczki cukru 190 ml mleka 300 g maki pszennej 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli szczypta mielonego …
Pierogi są na tyle uniwersalne, że stały się popularne w wielu kuchniach Świata, pierogi jada się prawie na każdym kontynencie, różnią się jedynie farszem i sposobem podania, jedne są z …
W misce miksera łączymy mąkę i sól, następnie wlewamy zaczyn i wyrabiamy mikserem wyposażonym w hak lub ręcznie, na koniec dodajemy oliwę, wyrabiamy jeszcze ciasto chwilę na blacie, gładką kulę …
Czas przygotowania: 60 min 85 g gorzkiej czekolady 3 jajka 300 g brązowego cukru 200 ml oleju rzepakowego 300 g ugotowanych buraków 1 laska wanilii 30 g gorzkiego kakao 200 …
100 g dowolnych owoców suszonych (żurawina, daktyle, figi, rodzynki) 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 pomarańcza 2 banany 2 łyżki miodu 200 g płatków owsianych …
Składniki na ok 12 szt Czas przygotowania 25 min 1 banan 2 jajka 3 łyżki jasnego cukru brązowego 1 łyżka masła, roztopione 125 ml maślanki 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej …
Czas przygotowania: 40 minut 1 cebula 2 ząbki czosnku 500 g ziemniaków oliwa z oliwek 400 g ciecierzycy z puszki 1 gałązka świeżego rozmarynu 2 gałązki świeżego tymianku 1 l …
Cytrynowe wypełnienie - śmietanę zagotowujemy w rondelku, zdejmujemy z ognia i dodajemy zieloną herbatę, po 15 minutach przecedzamy śmietanę przez sito 4. Żółtka, jajka i cukier ubijamy mikserem aż składniki …