Czas przygotowania: 10 min 1 mango 1 banan 1 pomarańcza 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżeczki startej kurkumy 1 banan 1 pomarańcza 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżeczki startego imbiru 2 łyżeczki startej kurkumy 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy Przygotowanie: 1. Banana, mango i pomarańczę obieramy, pomarańczę dodatkowo filetujemy, czyli wycinamy miąższ spomiędzy błonek, nigdy nie miksujcie jej z tymi włóknistymi elementami, wrzucamy owoce do kielicha blendera 2. Wartości pro zdrowotne kurkumy są dość szeroko rozpisane w sieci, naprawdę warto ją jadać, nawet jeśli dysponujemy tylko wersją sproszkowaną, gdyż jako nośnik antyoksydantów pomaga nam zwalczać wolne rodniki, które odpowiedzialne są za choroby serca, układu krążenia i nowotwory. Ostatnimi czasy rozkochuję się w tej przyprawie, a to głównie za sprawą mojego dobrego Anioła od rzeczy niemożliwych do dostania, który i tym razem przyszedł z pomocą i zdobył dla mnie świeży korzeń kurkumy.