Składniki na ok 20 szt Czas przygotowania: 20 min 1 szklanka płatków owsianych górskich 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 1/2 szklanki nasion lnu 1 łyżka nasion chia 1/2 szklanki syropu klonowego Przygotowanie: 1. Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni aż się lekko zrumienią, często potrząsamy, żeby się nie spaliły 2. Najlepszym rozwiązaniem będzie oczywiście to domowej roboty, można się wtedy pokusić nie tylko o wersję arachidową, ale znacznie lepsze będzie masło orzechowe z nerkowców czy migdałów, w tym przypadku konieczny jest blender o nieprzeciętnej mocy. Ze względu na kaloryczność właśnie masło orzechowe spożywać raczej w pierwszej połowie doby, doskonale sprawdzi się proteinowy omlet z płatków owsianych, jajek i banana, najważniejszy jest jednak skład masła orzechowego. Jeśli zaprzyjaźniliście się już z masłem orzechowym to zapewne nie będę musiała Was zbytnio nakłaniać do wypróbowania tego przepisu na przepyszne kulki mocy, to fit słodycz, której nie musicie się obawiać.