Spód - w misce łączymy ze sobą mąkę, cukier i miękkie masło, rozcieramy palcami aż do powstania okruchów, dodajemy wiórki kokosowe, wykładamy całość do przygotowanej formy, wygładzamy i dociskamy dłonią, tworzymy niezbyt wysoki brzeg, wstawiamy do piekarnika na ok 10 min, spód powinien lekko się zrumienić na brzegach 3. Przywołując wiosnę, a prawie już lato, polecam tropikalne batony ananasowo-kokosowe, które przeniosą Was na chwilę w odległe, słoneczne rejony i pozwolą na przywołanie w pamięci wakacyjnych chwil, bo czymże trafniejszym mogą pachnieć i smakować wakacje jeśli nie ananasem, mango, pomarańczami i kokosem właśnie. Studzimy ciasto w foremce, następnie wstawiamy do lodówki na ok 2 godziny, w tym czasie całość jeszcze bardziej stężeje, kroimy na kwadraty równej wielkości Kiedy kokosowy spód lekko się zrumienił, wyjmujemy z piekarnika i wylewamy mieszaninę soków i jajek, wstawiamy z powrotem do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy ok 30 min, wierzch musi być ścięty 3/4 szklanki mąki pszennej60 g miękkiego masła1 łyżka cukru50 g wiórków kokosowych125 ml nektaru ananasowego Hortex125 ml napoju mango-pomarańcza Hortex130 g cukru2 jajkaszczypta soli1/4 szklanki mąki pszennej