Tymczasem zapraszam na przepyszne kruche ciasto owsiane z kwaskowatym rzewieniem i kruszonką. 360 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 240 g płatków owsianych górskich 240 g brązowego cukru 340 g zimnego masła 1 kg rabarbaru 2 łyżki soku z cytryny 140 g brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki na formę o śr ok 25 cm Ci z Was, którzy śledzą moje wpisy z pewnością pamiętają, że wiele wspomnień odnosi się do ogródka babci, to właśnie tam zaprzyjaźniałam się z warzywami i owocami, zakładałam swoje pierwsze grządki, uprawiałam kwiaty i.... chwasty ;) Niestety chyba za mocno skupiłam się na jedzeniu bo uprawa roślin mi mocno nie wychodzi, jestem w stanie zamordować nawet kaktusa, sama już nie wiem czy w związku z brakiem czy nadmiarem wody. Dodatkowo 1 kg rabarbaru 2 łyżki soku z cytryny 140 g brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 1. Rabarbar kroimy na 1 cm kawałki, jeśli to jest młody rabarbar to nie ma obieramy go, mieszamy z brązowym cukrem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną, odstawiamy 2. Sięgając po rabarbar, lub inaczej - rzewień, nie sposób mi odciąć się od dziecięcych wspomnień, tak bardzo to warzywo jest spójne z z nimi, że widząc stosy czerwonych łodyg na staranie, czuję cierpki smak łodygi pałaszowanej wprost z grządki.