Sponsorowany
Nietypowa produkcja tokaja Do produkcji tokaja używa się kilku odmian winogron, lecz zdecydowanie najbardziej popularnym jest furmint odpowiadający za 70% upraw w regionie. Do produkcji tokaja używa się kilku odmian …
Śledzie w oleju lub w occie, które są szczelnie zamknięte w słoiku lub innym szklanym pojemniku nadają się do spożycia jeszcze przed dwa tygodnie od momentu przygotowania. Ze względu na …
Z czasem sałatka stała się popularna w większości rosyjskich domów, jednak w międzyczasie zmienił się jej skład. Zasady mrożenia Co ciekawe, sałatkę bez majonezu można również z powodzeniem mrozić, pamiętając …
Do świąt już niedaleko, a więc warto zabrać się za robienie pierników. Poznaj przepis z TikToka i już dziś rozpocznij pieczenie! Święta Bożego Narodzenia Do świąt zostało ponad 2 tygodnie, …
Lato powoli się kończy, jednak nadal można robić słodkie przetwory. Sprawdźcie, czym różni się między sobą dżem, marmolada oraz powidła! Przetwory z owoców Pomimo że lato powoli dobiega końca, to …
Produkty spożywcze przechowujemy w wielu miejscach: w lodówce, zamrażarce, szafkach kuchennych, na blatach. Jednak większość osób źle przechowuje pewne produkty. Poznaj najczęściej popełniane błędy! Polacy gromadzili zapasy w pandemii Trwająca …
Miód to naturalny antybiotyk, który warto włączyć do swojej codziennej diety w sezonie wzmożonego zachorowania na przeziębienie i grypę. Poznaj cztery świetne receptury na naturalne leki na bazie miodu! Miód …
Uważa się, że ostatni posiłek powinien być spożyty na dwie godziny przed snem. Dzięki temu organizm ma czas, by strawić pokarm i odpowiednio przygotować się do wieczornego wypoczynku. Czy jedzenie …
Gulasz to jedno z chętnie gotowanych dań. Poznaj 6 zasad, jak zrobić go prawidłowo! Pomysł na obiad Czasami ugotowanie obiadu to nie lada wyzwanie, kiedy to podstawowe dania zostały już …
W okresie jesienno- zimowym coraz częściej pojawią się u nas oznaki infekcji, takie jak katar, kaszel, ból gardła. Jeśli nie chcesz faszerować się tabletkami, przedstawiamy naturalny i bezpieczny lek na …
Dowiedz się jakie właściwości ma napar z oregano i kto powinien go pić. Na co pomaga herbata i jak ją przygotować? Oregano- nie tylko przyprawa Oregano, czyli lebiodka pospolita lub …
Warzywa to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Poznaj przepis na olej marchewkowy i włącz go do codziennej pielęgnacji i diety! Naturalne kosmetyki Dziś kosmetyki można zrobić z wielu naturalnych …
Ten kontrowersyjny przysmak jest szczególnie znienawidzony przez dzieci. Danie to bywa także zmorą wielu dorosłych. Smażona na patelni wątróbka z dodatkiem cebulki i jabłka, dla jednych jest wspaniałym przysmakiem, a …
Sałatka jarzynowa to już klasyczne danie, które dość często gości na stole. Jakich błędów nie należy popełniać podczas jej przygotowywania? Odpowiadamy! Popularna sałatka Jedną z najbardziej popularnych sałatki, jest sałatka …
Chrzan jest bardzo popularny w kuchni i często wykorzystywany na wielkanocnym stole. Ma też wiele zdrowotnych i kosmetycznych właściwości, znanych już od tysięcy lat. Dowiedz się, dlaczego warto jeść chrzan. …
Chrzan jest popularnym dodatkiem do wielu potraw. Jak się okazuje możemy stosować go nie tylko w kuchni. Dzięki swoim leczniczym i kosmetycznym właściwościom wspomaga organizm w walce z przeziębieniem, pomaga …
Jeśli jednak pachnie nawozem, oznacza to, że do jego wyhodowania użyto sporo nawozu, przez co pomidor nie będzie miał smaku lub będzie on bardzo sztuczny. 5) Rozmiar jest ważny Pełne, …