Składniki
Składniki na około 7 naleśników:
ok. 1,5 szklanki mąki pszennej
jajko
sól różowa
woda (daję na oko)
mleko (daje na oko)
roztopione masło
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
Składniki farsz:
2 filety z kurczaka
suszone pomidory
1 cebula fioletowa
kukurydza
cukinia
kurkuma
sól różowa
olej kokosowy do smażenia
rukola
starta mozzarella
Przepis
Do miski daję wszystkie składniki na naleśniki i miksuję na gładka masę, na końcu dodaję suszone pomidory z bazylią i czosnkiem. Smażę na patelni (u mnie 28 cm).
Na drugiej patelni rozgrzewam olej kokosowy, wrzucam pokrojoną cebulę, następnie cukinię i kurczaka. Jak mięso i warzywa będą usmażone dodaję pokrojone w paski suszone pomidory, kukurydzę doprawiam solą i dodaję troszkę kurkumy. Mieszam. Na połówkę gotowego naleśnika nakładam farsz, posypuję go startą mozzarellą i daję umytą rukolę. Zawijam i układam w naczyniu żaroodpornym. Tak robię po kolei z kolejnymi naleśnikami. Naleśniki zapiekam w 150 stopniach około 10 minut.