- Czas gotowania: 20 min
Składniki
4 placki tortilli
pierś z kurczaka
papryka
cebula
śmietana 18%
ser żółty
sól
pieprz
słodka papryka
oregano
czosnek granulowany
Przepis
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy kurczaka a następnie doprawiamy przyprawami.
Dodajemy paprykę oraz cebulę. Podsmażamy przed chwilę a następnie dodajemy dwie łyżki śmietany.
Nadzienie z kurczaka dzielimy proporcjonalnie do ilości placków tortilli.
W naszym przypadku dzielimy na 4 części ( można użyć więcej placków o mniejszej średnicy).
Na każdą tortille wykładamy farsz a następnie posypujemy startym serem żółtym.
Cztery tortille ustawiamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym
Polewamy śmietaną 18% a następnie posypujemy startym serem żółtym ( opcjonalnie zamiast śmietany
możemy użyć sosu pomidorowego).
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez ok. 20 minut aż ser się roztopi i zarumieni.