POMIDORY NADZIEWANE TWAROŻKIEM

Krzysztof
Przekąski
02.12.2014 19:00
POMIDORY NADZIEWANE TWAROŻKIEM

Przepis

SKŁADNIKI :

5 pomidorów średniej wielkości

200 g twarogu półtłustego

3-4 rzodkiewki starte na tarce jarzynowej

pęczek drobnego szczypiorku,drobno pokrojonego

sól,pieprz do smaku

1 łyżka gęstej śmietany

1 ząbek czosnku,przeciśnięty przez praskę

1 ogórek małosolny pokrojony w drobną kostkę

PRZYGOTOWANIE :

Pomidory myjemy, przecinamy na dwie równe połówki, miąższ wydrążamy łyżeczką.

Twarożek przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie składniki, dokładnie mieszamy. Do miseczek z pomidorów nakładamy po łyżce farszu, wyrównujemy na wierzchu i układamy pomidorki na talerzu.

Posypujemy szczypiorkiem i przechowujemy w lodówce.

Pyszna i szybka przekąska gotowa. Smacznego.