CUKINIOWE PIZZE Z GRILLA

Krzysztof
Przekąski
02.12.2014 18:51
CUKINIOWE PIZZE Z GRILLA

Przepis

SKŁADNIKI :

1 młoda cukinia

100 g salami pokrojonej w plastry

1 pomidor pokrojony w kostkę

1 kulka mozzarelli

2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

oliwa

sól

oregano świeże lub suszone

kilka listków mięty lub bazylii

PRZYGOTOWANIE :

Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5-2 centymetrowe plastry. Plastry posypujemy solą i smarujemy z każdej strony oliwą oraz nacieramy zmiażdżonym czosnkiem. Grillujemy je krótko z obu stron, około 2 minut z każdej strony. Lekko grillowane plastry cukinii posypujemy oregano i układamy na nich po plasterku salami, mozzarelli oraz posypujemy pokrojonym pomidorem.

Kładziemy ponownie na grillu i pieczemy, aż ser się rozpuści. Polewamy ketchupem lub innym ulubionym sosem, chociaż ja uwielbiam cukiniowe pizze bez żadnych dodatkowych sosów. Jeszcze listek mięty lub bazylii i gotowe do podania.

Są tak pyszne że wam również posmakują. Polecam :)