Przepis
SKŁADNIKI :
3 małe bagietki
30 dkg świeżych pieczarek
1 mała cebula
20 dkg żółtego sera, startego na tarce
masło do posmarowania bułek
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
1/2 puszki kukurydzy
1/2 białej części pora
sól, pieprz do smaku
dowolny sos do polania zapiekanek
kilka plastrów świeżego ogórka
natka lub szczypiorek do posypania
Pieczarki szatkujemy łącznie z cebulą, podpiekamy na łyżce oleju aż zmiękną i odparuje cały płyn. Studzimy, przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną paprykę, por oraz kukurydzę i starty ser. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Bagietki przecinamy wzdłuż, smarujemy cieniutko masłem, nakładamy równomiernie farsz. Zapiekamy w piekarniku dopóki ser się nie rozpuści. Jeszcze ciepłe polewamy ulubionym sosem, układamy plastry ogórka i posypujemy natka lub szczypiorkiem. Smacznego.