Przepis
Składniki (2 porcje):
pieczarki – 10 sztuk dużych
ser feta – 75 gram (wybierz twardy ser)
szpinak – 100 gram
cebula – 0,5 małej
boczek parzony – 100 gram
sól, pieprz
Przygotowanie (30 minut):
1. Pieczarki umyj i oderwij nóżki. Pozostaw do wyschnięcia. Szpinak blanszuj na patelni z łyżką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku przez 30 sekund, przełóż go do miski. Następnie na tej samej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i boczek.
2. Ser feta pokrój w drobną kostkę i zmieszaj w misce z resztą składników. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki nadziej przygotowanym nadzieniem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut (bez termoobiegu).
Powodzenia i Smacznego!