NADZIEWANE PIECZARKI

Krzysztof
Przekąski
21.09.2014 16:45
NADZIEWANE PIECZARKI

Przepis

Składniki (2 porcje):

pieczarki – 10 sztuk dużych

ser feta – 75 gram (wybierz twardy ser)

szpinak – 100 gram

cebula – 0,5 małej

boczek parzony – 100 gram

sól, pieprz

Przygotowanie (30 minut):

1. Pieczarki umyj i oderwij nóżki. Pozostaw do wyschnięcia. Szpinak blanszuj na patelni z łyżką masła i rozgniecionym ząbkiem czosnku przez 30 sekund, przełóż go do miski. Następnie na tej samej patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę i boczek.

2. Ser feta pokrój w drobną kostkę i zmieszaj w misce z resztą składników. Dopraw solą i pieprzem. Pieczarki nadziej przygotowanym nadzieniem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15-20 minut (bez termoobiegu).

Powodzenia i Smacznego!