Shish Kebab

Krzysztof
Przekąski
06.11.2014 19:39
Shish Kebab

Przepis

Składniki dla 2-3 osób:

500g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego lub wołowego

1 mała papryczka chili lub pół większej

½ łyżeczki kminku

½ łyżeczki kolendry

1 ząbek czosnku

Sól

Pieprz

1/3 pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Czosnek, pietruszkę i chili oraz kminek i kolendrę zblendować (funkcja siekacza). Połączyć z mięsem, doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka minut do zamrażalnika.

Następnie formować mieso w kształcie owalnych kotletów. Grillować w piekarniku, na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej na złoty kolor.

Podawać z ryżem lub frytkami, surówką i sosem czosnkowym.