Shish kebab z grilla

Krzysztof
10.07.2014 13:27
Shish kebab z grilla

Przepis

SKŁADNIKI:

mięso mielone drobiowe 600 g

natka pietruszki 1 pęczek duży

olej 2 łyżki

papryka mielona słodka 1 łyżeczka

sól pieprz 1 szczypta

papryka mielona ostra 1 szczypta

kminek 1 szczypta

curry 1 szczypta

PRZYGOTOWANIE:

Mięso mielone przełożyć do miski dodać olej oraz wszystkie przyprawy. Papryki mielonej ostrej można dodać więcej, w zależności od tego jak ostre jedzenie lubimy.Natkę pietruszki opłukać i pozostawić do przeschnięcia. Następnie drobno posiekać i dołożyć do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ręce zwilżyć wodą ( mięso ładnie odejdzie od ręki). Na około patyczka formować z mięsa ruloniki, moje długości ok 10-12 cm. Niezbyt długie, aby łatwo przewracało się je na grillu. Ułożyć na talerzu, przykryć folia i wstawić do lodówki na ok godzinkę. Po tym czasie można już grillować. Smacznego:)