Przepis
składniki:
500 g mięsa jagnięcego ( ja użyłam łopatki jagnięcej i sama ją zmieliłam)
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka mięty suszonej
1 łyżeczka mielonego kminku
1 łyżeczka kolendry
sok z połówki cytryny
0,5 łyżeczki bazylii
0,5 łyżeczki startego imbiru (może być suszony)
sól i pieprz do smaku
5 placków tortilli
pomidor
sałata
ogórek
cebula
sos pikantny:
1 pomidor sparzony bez skóry
kilka kropli tabasco
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka octu winnego
pieprz i sól do smaku
Przygotowanie: wszystkie składniki blendujemy
sos czosnkowy:
200 ml śmietany 18%
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami.