Domowy kebab z jagnięciny

Krzysztof
Obiad
25.08.2014 7:37
Domowy kebab z jagnięciny

Przepis

składniki:

500 g mięsa jagnięcego ( ja użyłam łopatki jagnięcej i sama ją zmieliłam)

3 ząbki czosnku

2 łyżeczki papryki słodkiej

1 łyżeczka mięty suszonej

1 łyżeczka mielonego kminku

1 łyżeczka kolendry

sok z połówki cytryny

0,5 łyżeczki bazylii

0,5 łyżeczki startego imbiru (może być suszony)

sól i pieprz do smaku

5 placków tortilli

pomidor

sałata

ogórek

cebula

sos pikantny:

1 pomidor sparzony bez skóry

kilka kropli tabasco

1 łyżeczka papryki ostrej

1 łyżeczka octu winnego

pieprz i sól do smaku

Przygotowanie: wszystkie składniki blendujemy

sos czosnkowy:

200 ml śmietany 18%

2 łyżki jogurtu naturalnego

4 ząbki czosnku

sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami.