Przepis
Składniki na ok. 20 sztuk:
1 opakowanie ciasta francuskiego
15 dag pieczarek
Ok. 15 dag szynki
15 dag sera żółtego
1 cebula
Ketchup pikantny (u mnie pudliszki)
Przyprawa do pizzy (u mnie Prymat)
Sól, pieprz
Olej
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić w półtalarki, cebulę i szynkę w kostkę.
Usmażyć je na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku.
Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym.
Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm.
Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego,