Boczusiowe pieczarki

Ann
Przekąski
30.07.2015 22:12
Boczusiowe pieczarki

Składniki

Pieczarki

pieczarki (ilość według uznania)

żółty ser np. salami

wędzony boczek

Dip:

4 łyżki majonezu

3 łyżki śmietany

1 łyżka jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

1 łyżka gotowego chrzanu

pęczek kopru

sok z cytryny

pieprz

sól

Przepis

Nic prostszego!

Pieczarki myjemy, osuszamy. Usuwamy dokładnie nóżki, aby pozostało wgłębienie. W to miejsce dajemy starty na tarce ser. Na to kładziemy mały plasterek wędzonego boczku. Pieczemy w piekarniku około pół godziny w temperaturze ok. 150-180 stopni.

Dip:

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, śmietanę, jogurt naturalny, chrzan, pokrojony drobno koper. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Mieszamy i gotowe! :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną