Składniki
Pieczarki
pieczarki (ilość według uznania)
żółty ser np. salami
wędzony boczek
Dip:
4 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 łyżka gotowego chrzanu
pęczek kopru
sok z cytryny
pieprz
sól
Przepis
Nic prostszego!
Pieczarki myjemy, osuszamy. Usuwamy dokładnie nóżki, aby pozostało wgłębienie. W to miejsce dajemy starty na tarce ser. Na to kładziemy mały plasterek wędzonego boczku. Pieczemy w piekarniku około pół godziny w temperaturze ok. 150-180 stopni.
Dip:
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez, śmietanę, jogurt naturalny, chrzan, pokrojony drobno koper. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Skrapiamy lekko sokiem z cytryny. Mieszamy i gotowe! :)