Makaron z grzybami

Ewelina
Makarony
12.09.2014 21:51
Makaron z grzybami

Przepis

SKŁADNIKI:

400 g makaronu spaghetti albo tagiatelle

duży talerz grzybów (niestety wagowo nie wiem ile ich wyszło bo nie miałam jak tego sprawdzić)

żółtko

śmietana 18% 400 ml

natka pietruszki

sól

pieprz

2 cebule

łyżka masła

łyżka majeranku

ząbek czosnku (można pominąć)

Na głębokiej patelni podsmażamy łyżkę masła. Dodajemy posiekaną cebulkę i podsmażamy około 5 minut. W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Po ugotowaniu płuczemy zimną wodą. Do cebuli wrzucamy opłukane i pokrojone grzybki. Na wolnym ogniu smażymy do miękkości. Śmietanę mieszamy

z żółtkiem, solą, pieprzem i majerankiem (ewentualnie starty ząbek czosnku). Wlewamy na patelnie. Podgrzewamy jeszcze przez około 7 minut do połączenia składników. Dodajemy makaron i mieszamy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną