Makaron z kurkami

Ewelina
Makarony
20.08.2014 21:03
Makaron z kurkami

Przepis

2 szklanki mąki graham

2 jajka

1 łyżeczka soli

woda

Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wysuszyć. Pokroić na 1 cm paski. Ugotować w osolonej wodzie.

300 gram kurek

biała cebula

ząbek czosnku

sól

pieprz

0,5 szklanki wytrawnego białego wina i śmietanki kremówki

1 łyżka masła

koperek

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklij na maśle, dodaj czosnek i kurki. Smaż. Dolej wino. Odparuj kilka minut. Dodaj sól i pieprz. Duś. Na koniec dodaj śmietankę. Na koniec koperek. Zmieszaj z ugotowanym w tym samym czasie makaronem tagliatelle.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną