Makaron w sosie pieczarkowym

Krzysztof
Makarony
06.05.2014 9:23
Makaron w sosie pieczarkowym

Przepis

SKŁADNIKI

1 podwójna pierś z kurczaka

30 dag grzybów leśnych

1 duża cebula

200 g śmietany 12 %

pęczek szczypiorku

sól, pieprz, słodka czerwona papryka

masło i olej do smażenia

makaron razowy

PRZYGOTOWANIE

Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle w rondlu. Dodajemy pokrojone na kawałki grzyby. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.

Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy.

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu.

Solimy i pieprzymy.

Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodając w tym czasie posiekany szczypiorek.