Przepis
SKŁADNIKI
1 podwójna pierś z kurczaka
30 dag grzybów leśnych
1 duża cebula
200 g śmietany 12 %
pęczek szczypiorku
sól, pieprz, słodka czerwona papryka
masło i olej do smażenia
makaron razowy
PRZYGOTOWANIE
Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na maśle w rondlu. Dodajemy pokrojone na kawałki grzyby. Dusimy pod przykryciem, aż grzyby zmiękną. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Dodajemy śmietanę, mieszamy i odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i smażymy kilka minut na dużym ogniu.
Solimy i pieprzymy.
Dodajemy grzyby z cebulą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut na małym ogniu dodając w tym czasie posiekany szczypiorek.