Owsianka bananowo migdałowa

Joanna
Śniadania
28.08.2019 11:48
Owsianka bananowo migdałowa

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 4 łyżki płatków migdałowych – 4 łyżki płatków owsianych – 2 banany – szczypta cynamonu – 120 ml mleka owsianego – 100 ml jogurtu naturalnego Do miseczki wsypujemy płatki owsiane i migdałowe. Jeśli potrzebujemy zrównoważonego śniadania w formie koktajlu do regeneracji po treningu lub po prostu chcemy pysznego, sycącego sposobu na odżywienie ciała, to ten przepis na owsiankę bananowo – migdałową jest wspaniałą opcją. Migdały powinny jadać kobiety w ciąży, z tego względu, że znajduje się w nich kwas foliowy ale także łagodzi mdłości oraz zgagę. W płatkach owsianych występuje również błonnik oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. Zalane płatki zostawiamy najlepiej na całą noc, ale jeśli nie możemy to przynajmniej na dwie godziny. Ta owsianka jest wyjątkowa, wykonana z zaledwie kilku składników, takich jak banany, płatki owsiane, płatki migdałowe. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Owsianka bananowo – migdałowa. Wspaniałe śniadanie ze słodką bazą bananową, pysznymi płatkami owsianymi i płatkami migdałowymi oraz delikatnym smakiem cynamonu. są doskonałym produktem dla osób, które są na diecie. Migdały mają dużo kalorii, ale pomagają na spalić tkankę tłuszczową. Witaminy jakie znajdziemy w płatkach owsianych: Witaminy jakie znajdziemy w migdałach: A, B2, B3, B6, E, kwas foliowy. Miseczkę z płatkami umieszczamy w lodówce. Witamina B2 ma pozytywny wpływ na naszą pamięć i koncentrację.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/owsianka-bananowo-migdalowa/