Składniki: 500 g polędwicy wołowej 500 ml bulionu drobiowego 2 cebule 350 g pieczarek 150 ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 2 łyżki oleju roślinnego 1 łyżka mąki Opis Boeuf Stroganow: Boeuf Stroganow to kombinacja kuchni francuskiej (smażona polędwica z sosem) oraz kuchni rosyjskiej (potrawa podawana z sosem, a nie osobno). Następnie kroimy je w paski i podsmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Następnie pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i również dodajemy do garnka. Niezależnie od nazwy jest to połączenie delikatnego mięsa wołowego, pieczarek i cebuli w sosie pomidorowym lub musztardowym. Następnie rozgrzewamy garnek z dodatkiem 1 łyżki oleju. Gdy mięso uzyska szary kolor, doprawiamy je solą i przekładamy do garnka. Łyżkę mąki mieszamy z kilkoma łyżkami wody. Danie stało się popularne w Polsce pod nazwą Strogonow. Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy w piórka.