Pęczotto z kurkami

Pati
Obiad
27.08.2019 15:45
Pęczotto z kurkami

😉 Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego sera np. grana padano łyżka drobno posiekanego świeżego majeranku sól Najpierw oczyszczamy grzyby. Dolewamy około szklankę bulionu i gotujemy, co jakiś czas mieszając, aż płyn całkowicie odparuje. Następnie dodajemy kolejną szklankę bulionu i tak dalej, aż kasza będzie odpowiednio miękka. Na koniec, kiedy odparuje ostatni płyn dodajemy masło, starty ser i majeranek. Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Następnie dodajemy kaszę, chwile podsmażamy i zmniejszamy ogień na średni. Dodajemy łyżkę masła i posiekany drobno czosnek. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/do-dan-glownych/peczotto-z-kurkami